• bg

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

R&D (Оддел за истражување и развој)

1.Кои се тие во вашиот тим за истражување и развој?И какво е нивното потекло?

Ние сме споделени два тима за истражување и развој од нашата матична компанија. Сите тие се професионални во полето на PV со потекло во котирани компании.

2. Која е вашата инспирација за производите на вашата компанија?

Зелена енергија, чиста енергија и заштедете енергија.

3. Кој е опсегот на примена на производот?

Овој производ е дизајниран за езерца, внатрешни езера, реки, акумулации и сите други места со водни ресурси и сончева светлина.

4.Дали имате услуга за прилагодено ЛОГО на вашите производи?

Да.

5. Колку често треба да се ажурираат производите на вашата компанија?

Во рок од година и пол.

6. Кој е условот за спецификацијата на вашиот производ?

Генерално за оптоварување со снег, брзина на ветерот, пловност и најмалата длабочина на водата.

7. Дали вашата компанија може да ги идентификува вашите сопствени производи?

Да, тие се со лого обликувани со дување -SUNFLOATING

8. Кои се твоите планови за твоите нови пристигнувања?

Ние обликувавме алуминиумски конструкции и конструкции од јаглероден челик за да ги задоволиме потребите на различни клиенти

9. Кои се нашите предности во споредба со нашите колеги?

Повеќе големини на соларни панели се погодни за нашите производи

10. Кои се специфичните материјали?И како да се произведува?

HDPE; Калапи со дување

11. Колку време е потребно за обликување?

Во принцип, тоа е со 1 месец.Или во зависност од реалните проекти

12. Дали вашата компанија има потреба од дополнителни такси за обликување?

Ако клиентот треба да приспособи, ќе се наплаќа во зависност од цената на калапот. Што ако износот на нарачката е многу повеќе од 1 милион, надоместоците за обликување може да се вратат.

Обработка на производство и контрола на квалитет

1. Како го обработувате вашиот производ?

Цртеж → Калап → Лиење со дување → Отстранување → Површинска завршна обработка → Склопување → Проверка на квалитет → Пакување

2. Кој е капацитетот со нашата машина за обликување?

Општо земено, еден производ со плови може да се произведува на околу 4 минути

3. Кое е нормалното време на производство?

Тоа зависи од обемот на нарачката и обично е во рок од 45-60 дена

4. Колкав е обемот на вашата фабрика?

Ние сме една од водечките фабрики за калапи со удар во Ксиамен.Нашата годишна вредност на производство е повеќе од 60 милиони

5. Дали имате опрема за тестирање?

Да, купуваме поврзана помошна опрема за одржување на работа на машините и нормално производство со нашиот оддел за КК.

6. Каква е структурата на вашиот оддел за КК?И КК стандард?

Во Sun Floating, имаме членови на стручен персонал за IQC, PQC и OQC; Производот ќе се обработи како цртежи и ќе има потврда од клиентот пред пратката

7. Дали имате какви било услуги по продажбата?

Да, ние поддржуваме воведи за инсталација за секој проект и нудиме консултантски услуги и решенија во процесот на употреба, доколку има нешто за проблеми со квалитетот на производот

QA (обезбедување квалитет)

1. Какви сертификати има положено вашата компанија?

УВ, 3C, SGS

2. Дали поседувате некакви патенти или друга IP адреса?

Главната пловка се регистрира за правата на интелектуална сопственост

3. Како го правите вашиот производ безбеден и гарантиран за квалитет?

Пловеноста на универзалните пловци што се тестирани е поголема од 159 кг/мм2, а главната пловка е поголема од 120 кг/мм2

Услови на плаќање

Кои се вашите услови за плаќање?

Можеме да го прифатиме плаќањето со T/T или L/C.И правиме дискусија ако други барања