Карактеристики производи

За нас

Sun Floating, лоциран во Xiamen, Кина, ние сме силен дизајнер и производител со искуство од 10 години во PV индустријата.Основана е како дел од националното клучно претпријатие за висока технологија и независен оддел, посветен на меѓународниот бизнис Floating – PV – System од 2021 година.

Подинамичен

Од техничка гледна точка, изборот на локацијата е многу важен за инвестирање и развој на проектот.Во едноставни термини, колку е помала бурата, толку е помал ризикот и пократок е периодот на закрепнување на инвестициите.Во моментов, технологијата на морски фотоволтаици е сè уште во повој.Како да се в...

Во споредба со традиционалните фотоволтаични централи, пловечките фотоволтаични системи се инсталирани на пловечки тела на површината на водата.Покрај тоа што не се зафаќаат земјишни ресурси, добри се и условите за вентилација и дисипација на топлина над површината на водата, а ладењето на фотоволтот ...

Во текот на 25-годишниот работен циклус на површинската фотоволтаична централа, пловечкото тело треба да издржи тешки еколошки тестови: како што се долгорочно зрачење на ултравиолетова светлина, наизменични оптоварувања на ветер и бранови, наизменични високи и ниски температурни промени и разни вода...