• bg

Дизајн на Pure-Floats (плови од типот понтонски)

Краток опис:

Со поддршка на нашата паметна механичка опрема, нашиот производствен капацитет е со повеќе од 4 парчиња во минута.Исто така, располага со поредовна форма на плови за погусто пакување и полесен транспорт.Во овој случај, не само што избегнува дополнителни трошоци со транспортот, и го максимизира профитот на нашите клиенти со минимални трошоци и максимална брзина.

Sun Floating се занимава со производство на чиста енергија повеќе од 10 години.Нашите FPV решенија и услуги им помагаат на повеќе земји да произведуваат чиста и зелена енергија. Ние веруваме дека нашите постојани иновации дополнително ги оптимизираат нашите решенија за FPV во подобрување на нашето истражување и развој.


Детали за производот

Ознаки на производи

Детали за производот:

Овој дизајн е специјализиран за големи FPV постројки.Има конструкции од плови од типот понтонски, на кои се монтираат PV панели под фиксен агол на навалување.За да ги намалиме нашите трошоци и да го зголемиме приносот на електроенергетскиот систем, нашата пловечка структура дизајнирана од SUN-Floating се состои од плови со метални држачи за монтирање.Што се однесува до држачите за монтирање, тој се карактеризира со неговата интеракција со главните плови, што значи дека главните плови имаат 4 дупки, кои можат да се применат на различни големини на соларни панели за различни потреби на клиентите со поддршка на нашите опашести и прилагодливи алуминиумски држачи. Понтонот е направен од материјал од полиетилен со висока густина (HDPE) отпорен на УВ и корозија, кој се произведува преку процес на обликување со дување.Што е уште поважно, ние ќе обезбедиме соодветен систем за закотвување и прицврстување за нашите клиенти врз основа на нивните потреби. Закотвувањето на дното е критичен дел од постројката за FPV што се користи во огромното мнозинство на постоечки FPV постројки.Со помош на сидрото за да се спротивстави на движењето на страничните бранови, низите FPV можат да се задржат на место 25 или повеќе години, што е потребно само во ограничен временски период.Многу зрели решенија за закотвување постојат во морското и океанското инженерство, како и во индустриите за водни бродови, решенија кои можат лесно да се пренесат и прилагодат на контекстот на FPV.

Pure-Floats  Design ( Pontoon-Type Floats) (1)
Pure-Floats  Design ( Pontoon-Type Floats) (2)

Со поддршка на нашата паметна механичка опрема, нашиот производствен капацитет е со повеќе од 4 парчиња во минута.Исто така, располага со поредовна форма на плови за погусто пакување и полесен транспорт.Во овој случај, не само што избегнува дополнителни трошоци со транспортот, и го максимизира профитот на нашите клиенти со минимални трошоци и максимална брзина.

SUN Floating се занимава со производство на чиста енергија повеќе од 10 години.Нашите FPV решенија и услуги им помагаат на повеќе земји да произведуваат чиста и зелена енергија. Ние веруваме дека нашите постојани иновации дополнително ги оптимизираат нашите решенија за FPV во подобрување на нашето истражување и развој.

Pure-Floats  Design ( Pontoon-Type Floats) (3)
Pure-Floats  Design ( Pontoon-Type Floats) (4)

Производ

Pure-floats-FPV

Опис

Pure-floats FPV системот е структуриран со сите понтонски плови од полиетилен со висока густина (HDPE).Поради својата еколошка карактеристика, може повторно да се обработи и повторно да се користи за време на производството.И неговиот дизајн со повеќе модули и бесплатна комбинирана платформа има пловни предности за повеќе решенија за многу водни тела како што се резервоари, индустриски езерца, езерца за земјоделство, езера, континентално море и офшор опкружување итн.

Спецификација

Апликација

Резервоари, езера, континентално море итн.

Агол на навалување на панелот

5°, 10°, 15°/Прилагодено

Екстремна брзина на ветерот (M/S)

45 m/s

Оптоварување на снег

900 N/m2

Просечна длабочина на вода (М)

≧1 м

Дизајн на панели

Врамена/без рамка

Барања за распоред

Пејсаж/еден ред/двојни редови

Должина на PV панели

1640мм-2384мм

Ширина на PV панели

992мм-1303мм

Стандарди за дизајн

JIS C8955:2017, AS/NZS 1170, DIN 1055;Меѓународен градежен код:IBC 2009;Код на градба на Калифорнија:CBC 2010;ASCE/SEI 7-10

Пловци

HDPE

Загради

AL6005-T5

Прицврстувачи

SUS304

Пловност

Овој дизајн е со 4 плови за комбинација.пловноста на краткото пливање е повеќе од 159 кг/мм2 ;средината 163 кг/мм2;долгите 182 кг/мм2 ;и главното пливање на панели повеќе од 120 kg/mm2

Гаранција за квалитет

10 години гаранција и повеќе од 25 години времетраење за производите.

Силата на нашиот производ

● Нов дизајн погоден за повеќе спецификации на соларни панели
● Големи низи намалени во која било големина без големи промени во дизајнот
● Мулти-модулен и бесплатен комбиниран дизајн за мулти-решенија на сложени водни тела
● Одлични материјални перформанси на цврстина на истегнување и отпорност на удар
● Висока отпорност на корозија, анти-ултравиолетова, анти-смрзнување и друга ерозија.
l Платформата се прилагодува на движењето на брановите и олеснува
● Лесно составувајте и инсталирајте
● Ефикасно на трошоците

Апликација

Решенија за вештачки водни тела (акумулации итн.), индустриски езерца, земјоделски езерца, езера, континентално море и морско опкружување итн.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја